Direktlänk till inlägg 24 februari 2015

En trött dag med bergsbestigning och show med Molgan med flera, samt lite poliser

Av Jenny Landin - 24 februari 2015 18:51

Det blev en hemmadag istället för jobbdag idag. Imorse när klockan spelade sönder mitt huvud så var jag tröttare och hängigare än vanligt och efter att vårdcentralen ringts för att få hjälp med huvudvärken så ringdes även jobbet och avbokades så till sist kunde jag somna om. Snacka om vrak, det har kommit och gått under dagen så nu är jag tillbaka i sängen igen.
Jag skulle proviantera förut, förse mig med nåt gott i uppiggande syfte till sängläget. Men när jag skulle upp för trappen så fick jag stanna och vila ett antal gånger innan jag nådde toppen och trapporna kändes som ett Mount Everest gånger två. Är så vansinnigt slut, trött i hela kroppen och den jävla huvudvärken sällskapar som vanligt.

Och apropå huvudvärken så kan jag inte direkt påstå att besöket på vårdcentralen var särskilt konstruktivt direkt. Läkaren var mest pratsjuk och pratade mest om allt möjligt annat än det besöket gällde. Sen den lilla tid som ägnades åt huvudvärken så sa hon ja det beror nog på dina mediciner, som visserligen inte ändrats på ett bra tag men men.

Och väl på väg från Laggårdsängen och hem så blev det ett stopp på Järntorget för bussbyte och under den väntan blev jag och alla andra där på torget bjudna på en one man show.
Det hörs ett redigt oväsen längre ner på torget något som låter som en rejäl dispyt mellan två individer. Dock förbryllande nog när kombattanterna kliver in i allas våra synfält så är det till synes bara en ilsken människa. Dispyten fortsätter mellan argbiggen och hans polare Molgan som dagen till ära var väldigt osynlig och lågmäld. Ärligt, jag hade hemskt gärna varit osynlig och knäpptyst också om min polare brölat på det där viset ute bland folk. Den arge mannen fortsätter sin dispyt med Molgan under hela promenaden över Järntorget och till slut blir Molgan kapitalt avvisad och får korgen å det grövsta, allt medan mannen argt muttrandes knallar Drottninggatan upp, imellanåt så vänder han sig om och slår ut med armarna i en vid gest och skriker ur sig lite.
Stackars Molgan, jag hade nog avslutat den vänskapen om jag var han, fast å andra sidan kan han ju försvinna i ett rosa moln med lätthet och sen slippa den arge karln som gav honom ovett i sån hög dos.
Nej men seriöst den mannen hade nog missat sina pills under en längre tid för det var inte många bollar som var intakta i hans lilla bollhav, eller bollhav föresten, räknas tre platta bollar och en halv som bollhav......


När jag väntade på bussen vid vårdcentralen så gjorde jag något jag velat göra sen i söndags. På lördag kväll så fick jag sent ett samtal som slutade med att jag kastade mig på första bästa buss då en älskad vän mådde dåligt. Första etappen gick väl men efter bytet till nästa buss sket det sig rejält. Efter Österplan och precis innan Hagmarksgaatan så kommer en piketbuss i full fart med sirener och blåljus på. Man tror ju att poliser ska ha trafikvana men det måste ha varit nåt stolpskott som körde för han kör från vänstersidan av bussen och svänger höger mitt framför bussen som inte har en chans på världskartan att hinna bromsa och det dessutom var en ledbuss som är ätter svårare att tvärnita med så då är smällen ett faktum. Det small rejält men verkade bara bli plåtskador, ingen behövde föras till sjukhus men det blev inget mer åka med den bussen, alla passagerare får gå av och leta sig fram till nästa busshållplats och ta efterkommande buss. Alla var skärrade och flera pratade i mobiltelefon. Jag hörde brottstycken av samtal och det jag hörde var att alla var eniga om att det i.n.t,e var busschaufförens fel och att polisen hade svinat sig mot den stackaren som körde bussen.
Så därför ringde jag idag bussbolaget för att redogöra chaufförens oskyldighet i olyckan ifall något annat skulle påstås. Så dom fick mitt namn och nummer och fick grönt ljus att skulle det behövas kompletteras något i fallet så är det bara att höra av sig. Det kändes bra för allt kändes så otroligt dumt och orättvist.


Jag hoppas det blir jobba av imorgon eftersom det är sista veckan på TGR. Jäkligt tråkigt att behöva sluta men hoppas på en bra fortsättning jobbmässigt, jag har ju lite krokar ute så jag får hoppas jag får en storgädda på kroken ;)

Värmevantar på fredag, härligt!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Landin - 13 maj 2015 21:31

Detta får bli mitt sista inlägg på denna adress. Bloggplatsen levererar inte, strular en del så nu har jag packat min lilla bloggväska och flyttat till blogg.se. Så numera återfinns jag under www.fisloppansfunderingar.blogg.se ...

Av Jenny Landin - 8 maj 2015 23:28


Jag har kroppsångest och detta inlägg är lite av en ventil. Det kom över mig och jag behövde skriva av mig. Tro mig det är ingen munter läsning, ett förslag från min sida - skit i att läsa. Tänkt en del och nojar för att mitt omfång likväl som våg...

Av Jenny Landin - 8 maj 2015 20:38

Berg och dalbanefärd och djupa samtal om högre meningar i livet. Det sistnämnda gäller i detta fallet en liten fyrfoting och densamme har jag placerat på min mage och bröst för han satt och såg skamsen ut. Det redan nämnda djupa samtalet handlade om ...

Av Jenny Landin - 7 maj 2015 22:40

En dag är till ända. Så fort jag slocknat så dröjer det inte länge så är en alldeles ny dag här, precis som igår och dagen innan det. Jag vet lite om den förutom vad som står i kalendern och inte ens där är det särskilt fullt. Det måste ju betyda att...

Av Jenny Landin - 8 april 2015 23:28

Jag läste en artikel på Aftonbladet om en terrorist i USA som dömts till döden. Och så började jag tänka, och så lite till, tankarna sprätter omkring som popcorn i en gryta. Dödsstraff har funnits länge i USA och tilldöms dom riktigt tunga kriminell...

Ovido - Quiz & Flashcards